Kunstpunt Dalfsen Buitenplaats De Luwte 

Op zaterdag 18 en zondag 19 september 2019 is van 10.00 tot 17.00 uur een gevarieerde groepsexpositie te bezoeken in Buitenplaats De Luwte aan de Hessenweg 14B in Zwolle. Vijf beeldend kunstenaars laten hun werk zien in het kader van het 15e kunst- & cultuurweekend 2021 ‘Kunst om Dalfsen’.  

De exposanten hebben met elkaar gemeen dat ze atelierhouder zijn in De Oude Ambachtsschool (DOAS) in Zwolle. Daar werken ca. 25 kunstenaars en ambachtslieden dagelijks in hun ateliers. Ook worden er diverse cursussen en workshops gegeven.

  • Eline Achterhuis werkt als kunstenaar en docent; ze schildert, tekent en maakt ruimtelijk werk.  
  • Thea de Badts werkte ruim 40 jaar als keramiste. Ze is op 13 augustus jl. overleden. In liefdevolle herinnering exposeren we werk van haar.
  • Willy van der Beek is schilder. Zij schildert voornamelijk mensen. Regelmatig maakt ze portretten in opdracht. Ook schildert ze landschappen en stillevens. 
  • Agnes Groot Koerkamp maakt kunst van klei, vrij vanuit haar eigen passie, en in opdracht. Daarnaast geeft zij cursussen en workshops.  
  • Sandra Steen is vormgever, danser en dansdocent. Ze laat nieuw werk zien.

Buitenplaats De Luwte fungeert op 18 en 19 september als Kunstpunt nr. 20. Het is het dichtst bij Zwolle gelegen kunstpunt van alle 46 kunstpunten van het jaarlijkse evenement (gelegen schuin tegenover de beeldentuin Anningahof). Je kunt in De Luwte heerlijk eten & drinken en slapen in de B&B of op de camping. Parkeren is gratis. Vanuit deze Buitenplaats kan je wandelen, fietsen of een kano huren. Vanaf het terras kijk je prachtig uit over de Vecht en de uiterwaarden.

Extra leuk: deze kunstenaars houden een lustrumverloting. Doe tijdens je bezoek gratis mee en maak kans op een klein kunstwerk van een van deze kunstenaars.

Voor meer informatie: www.kunstomdalfsen.nl en www.doas.nl en www.buitenplaatsdeluwte.nl

https://www.kunstomdalfsen.nl/kunst-cultuurweekend/kunstpunt-20/