Handen in de klei

Wat houdt de workshop ‘Handen in de klei’ in?
Heerlijk 2,5 uur creatief bezig zijn en iets moois maken. Kom eventueel met een vriend, vriendin, zus, broer, ouders. Het is een leuke workshop in een ontspannen sfeer met een goed eindresultaat waar je lang van zult nagenieten.

De workshop start met een korte inleiding over klei en de diverse mogelijkheden van klei. Ik leg ook wat uit over de technieken die binnen deze workshoptijd mogelijk zijn; opbouw uit ringen of gebruik van mallen. Je kunt werken naar voorbeeld of naar eigen idee, bijv. een beeldje, een vrije vorm, vaas of schaal, formaat ca. 25 cm. We bespreken kort de wensen en ideeën voor het werkstuk en beoordelen of het haalbaar is in de tijd. En dan gaan we gauw aan de slag! Tijdens de workshop kijk ik mee en geef begeleiding, zodat iedereen naar tevredenheid deze workshop kan afronden.

Als het werk af is, kan de klei -naar wens- gekleurd worden met engobe (gekleurde kleislib). Engobe geeft een natuurlijke matte uitstraling. Na het drogen en de eerste keer bakken, zal ik de werkstukken zelf glazuren (mat of glans). Als ze de tweede keer gebakken zijn neem ik contact op, om een ophaalafspraak te maken.

Meenemen:

  • Een schort
  • Evt een schets/idee voor het werkstuk
  • koffie, thee en wat lekkers is aanwezig

Tijd: 13.00 tot 15.30 uur

Inspiratie?
Weet je niet goed wat er haalbaar is om te maken? Op mijn facebookpagina zijn meerdere resultaten van de workshops te zien. Hier kun je werk zien wat gemaakt is tijdens een workshop.

Betaling
De kosten van de workshop zijn vanaf 45,00 euro pp.
Deze workshop is ook geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar.
Dit is inclusief materialen, bakkosten en koffie/thee.