Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Palet IJsselbiënnale

19 juni 2021 | 11:00 - 11 juli 2021 | 17:00

Kunstenaarsvereniging Palet doet dit jaar mee met de IJsselbiënnale. Het thema is: Tij, Tijd, Tijdelijkheid. De zomertentoonstelling is in de eigen Galerie in het Paletgebouw aan de Bagijneweide 15 te Zwolle.

Het is nog een verrassing hoe de Paletkunstenaars dit brede thema in hun kunst zullen verwerken, want het kan vanuit vele invalshoeken worden benaderd. Bijvoorbeeld, met betrekking tot het klimaat lijkt het tij zich steeds duidelijker tegen ons te keren. Hebben we nog voldoende tijd om dit tegen te houden? Kunnen we de stijging van de zeespiegel beheersen, die niet alleen Nederland bedreigt, maar ook andere kustgebieden in de wereld? Hoe staat het met ons oppervlakte- en bodemwater, en zal onze IJssel, die prachtige rivier, zijn functie in ons waterbeheer kunnen blijven vervullen? Of is dit een kwestie van tijdelijkheid? En, hoe kan een kunstenaar bijdragen aan de bewustwording en uiteindelijk de oplossing voor deze vraagstukken?

Het thema biedt ook de kans om heel andere aspecten te belichten. Zoals bijvoorbeeld het gevolg van Covid-19, dat ons leven nu al anderhalf jaar beheerst. Gelukkig lijkt het tij in dit opzicht te keren, zij het langzamer dan iedereen had gehoopt. Maar de verwachting is dat de restricties deze zomer verder zijn versoepeld, en dat het zomerprogramma van Palet volledig door kan gaan.

Gegevens

Begin:
19 juni 2021 | 11:00
Einde:
11 juli 2021 | 17:00

Organisator

Palet Zwolle
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bagijneweide 15
Bagijnewijde 15
Zwolle, 8021 TA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie