Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

EXPOSITIE GALERIE BAGIJNEWEIDE 2,3,9 EN 10 MAART VAN 11.00 TOT 16.00 UUR

1 maart 2019 | 16:30 - 17:30

Opening Expositie door Nachtburgemeester
Zwolse nachtburgemeester Jeroen van Doornik opent op vrijdag 1 maart om 16.30 uur de expositie van drie kunstenaars in Kunstgalerie Bagijneweide. Er is werk van: Cora Tamarinof (foto’s), Agnes Groot Koerkamp en Thea de Badts (beiden keramiek). De expositie is daarna te zien tijdens twee weekeinden: zaterdag en zondag 2 en 3 maart, en 9 en 10 maart, van 11.00 tot 16.00 uur. Locatie: Paletgebouw, Bagijneweide 15, Zwolle.

Drie Zwolse kunstenaars: foto’s en keramiek
Cora Tamarinof is schilder, maar heeft zich de laatste jaren toegelegd op fotografie. Uitgaande van het onderwerp toont zij ons verstilde momenten waar we meestal gedachteloos aan voorbijgaan. Zoals de groep afgedankte etalagepoppen van V&D, waar soms de handen ontbreken, terwijl een andere hand met een teder gebaar de pop ervoor schijnt te willen troosten. Hun massale uittocht verwijst naar de vergankelijkheid, die toeviel aan het grote warenhuis dat generaties lang een vanzelfsprekendheid was. 

Keramiste Agnes Groot Koerkamp maakt beelden uit de oer-elementen zand, water en klei, die zich laten vormen tot ontelbare gedaantes, elk met zijn eigen karakter en eigen verhaal. Haar Figuur met Groene Jas en Vogels staat stevig met beide benen op de grond, maar zijn hoofd lijkt in gedachten boven de aarde te zweven, in het rijk van de vogels. Vogels die hij koestert in de zakken van zijn jas. Het is het verhaal van de verbinding tussen luchtruim en aarde, maar ook van geborgenheid.

De andere keramiste, Thea de Badts, laat zich inspireren door gebeurtenissen die zij zelf meemaakt en haar leiden tot scheppingskracht. Haar aarden waterkan lijkt zich los te willen wringen uit een keurslijf, alsof hij wil ontsnappen uit de strakke vormen in een stilleven van Morandi. Midden in deze worsteling heeft De Badts de kan gevangen en vastgelegd. De dynamiek is verstild, maar in de vervorming zien we nog de beknelling van de kan, maar ook zijn kracht. Verrassend genoeg leidt dit tot subtiele schoonheid.

Openingstijden expositie gedurende twee weekenden
De expositie van de drie kunstenaars is te zien gedurende twee weekenden,
nl. op 2 en 3 maart, en op 9 en 10 maart. van 11.00 tot 16.00 uur. Paletgebouw Bagijneweide 15, Zwolle. De toegang is vrij.

Meer informatie:
secretariaat @ paletzwolle.nl;  www.paletzwolle.nl;

Gegevens

Datum:
1 maart 2019
Tijd:
16:30 - 17:30
Evenement Categorie:

Organisator

Palet Zwolle
Bekijk de site van Organisator