Cursus klei / keramiek

In DOAS de oude ambacht school in Zwolle geef ik wekelijks op maandag en woensdag les in de ochtend en middag.

Voor een beginner start ik met de basisvaardigheden. Een duim-potje, uit ringen opbouwen, platen klei, plukjes klei en massief werken. Als je deze technieken onder de knie hebt kun je echt heel breed werken naar eigen ideeën. Mijn uitgangspunt voor de les is; we kijken wat jij graag wilt maken en dan bespreken we samen welke techniek daarbij past en ik ben er natuurlijk om te helpen.

Materiaal klei
Werken met Klei heeft als voordeel, dat het niet uitdroogt als je het aan het eind van de les goed in plastic verpakt. Je kunt daardoor heel lang aan het werkstuk werken, je bouwt het steeds verder en maakt het zo steeds beter.

Cursus
Het cursusjaar bestaat uit 25 lessen in totaal. Het jaar start in september en wordt feestelijk afgesloten met een ‘raku-stook-les’. Er is geen les tijdens de schoolvakantie (regio Noord-Nederland) en in de maand december.

Cursusgeld
De jaarcursus 2020/2021 van 25 lessen is € 537,50 dit is incl. koffie/thee en wat lekkers, bakkosten en de klei. (€ 21,50 per les van 2,5 uur). Voor het gebruik van kwastglazuur, kwast-engobes of sinter-engobes worden extra kosten in rekening gebracht. Dit zijn geen grote bedragen, afhankelijk van het formaat van het werkstuk en de toepassing tussen de €1 tot €10

Lestijden
maandag- en woensdagochtend 09.00 tot 11.30 uur
maandagmiddag: 13:00 tot 15:30 uur
woensdagmiddag: 13:30 tot 16:00 uur
Mijn atelier is een kwartier van te voren open

Meedoen?
Leuk! Neem hier contact met mij op. Je mag een voorkeur voor dag/tijdstip doorgeven, voor bepaalde lessen is een wachtlijst, wil -vrijblijvend- op de wachtlijst dan stuur ik een berichtje als er een plek vrij komt.

Kan je niet wachten?
Ik geef regelmatig workshops, meld je aan (via de nieuwsbrief houd ik je op de hoogte)